Costa Dorada

Tussen de Costa Maresme en de Costa de Azahar vindt u de Costa Dorada (gouden kust). Met haar oneindig aantal stranden en vermaak is dit de familiebestemming van Spanje bij uitstek. Want naast de vele (water-)sportmogelijkheden biedt deze regio maar liefst 3 (water-)pretparken en een dierentuin! De drukke badplaatsen Salou en Cambrils zijn bij velen wel bekend, maar er is meer. U vindt hier ook mooie baaitje en vissersplaatsjes, een prachtig landschap en rijke geschiedenis!

Spanjes grootste en bekendste pretpark is natuurlijk Universal’s Port Aventura. U vindt hier adrenalineverhogende attracties en amusement voor het hele gezin. Voor degene die verkoeling zoeken zijn waterpretparken als Parque Acuático Aqualeón in Albinyana en Parque Acuático Aquopolis in La Pineda een ware must voor elk gezin. In het zuiden van de Costa Dorada vindt u de Delta de L’Ebre, de één na grootste delta aan de Middellandse zee, waar de natuurliefhebber heerlijk tot rust kan komen.

Zo zijn er diverse ecosystemen te vinden zoals zoutmoerassen, rijstvelden, duinen en lagunes, die overigens zeer geliefd zijn bij vogels zoals flamingo’s. Houdt u meer van cultuur snuiven dan is Calafell een absolute aanrader. Naast een oud centrum en een zeer gezellige havenbuurt vindt men op een kleine heuvel een typisch Romaanse kasteel en een kerk. U kunt gemakkelijk diverse bezienswaardigheden op één dag bezoeken want de afstanden zijn niet al te groot. U kunt probleemloos van het strand naar het stille landschap in de bergen trekken.

* Een bezoek aan de stad Tarragona is echt de moeite waard.
* Historische plaatsjes langs de kust, zoals Calafell en Altafulla.
* Het klooster van Poblet (erkend als Unesco erfgoed van de mensheid) of die van Santes Creus.
* Dorpjes in het binnenland, zoals Reus of de Middeleeuwse stadjes Tortosa en Montblanc.
* Attractiepark Port Aventura.
* Een tochtje door het heuvel-/bergachtige achterland, de ‘sierra’.
* Weer eens wat anders: vanuit l’Ampolla kunt u richting Deltebre rijden door uitgestrekte rijstvelden.