Costa de la Luz

In het westen van de Costa del Sol ligt de Costa de la Luz (kust van het licht), tussen de plaatsen Huelva en Cádiz. De 250 km. lange kust bestaat uit een lange reeks lange goudgele zandstranden en heeft leuke vissersdorpen. Enkele bekendere toeristenplaatsen aan deze kust zijn Tarifa, Conil de la Frontera, El Puerto de Santa María, Rota, Chipiona, Punta Umbría en Mazagón.

Aan natuur heeft de regio genoeg te bieden; in de regio Costa de la Luz bevindt zich een groot aantal natuurparken en -reservaten, waaronder Sierra de Grazamela en Acantilado y Pinar de Barbate en ook één bijzonder nationaal park, Doñana. Wilt u het binnenland verkennen, maak dan vanuit deze regio de autorit langs de “witte dorpen” in het achterland.

Deze route loopt van Ronda tot aan Arcos de la Frontera en leidt langs oogverblindende witte dorpjes. U kunt ook een aantal grotten bezichtigen in het achterland, de druipsteengrot van Las Maravillas (in Aracena) en de grot van El Tajo de las Figuras (bij Benalup), met neolithische rotstekeningen. In de buurt van Aracena, in Almonaster vindt u een moskee, ouder dan die van Córdoba, en een Arabisch kasteel. Zoals een Zuid-Spaanse regio betaamt, hebben ze ook aan de Costa de la Luz een aantal feesten, in het teken van muziek, wijn, stieren of paarden.

De bekendste zijn het Carnaval van Cádiz, de paardenmarkt van Jerez en de Semana Santa in Arcos de la Frontera.* Cadiz, de stad aan het water. Bezoek hier o.a. de karakteristieke wijk Barrio de Pópulo en de kerk van Santo Domingo.

* Witte Dorpen route (Arcos de la Frontera -Ronda).
* Het mooie dorpje Vejer de la Frontera, gelegen op een heuvel, waar u nog de Arabische invloeden terugziet.
* Jerez de la Frontera, de stad van de Sherry !
* Een bezoek aan Sevilla. Bezoek hier o.a. het Moorse paleis Alcázar, de minaret La Giralda en het plein Plaza de España.