Costa Cálida

De kust van Murcia, de Costa Cálida, die zich uitstrekt over 250 kilometer, is een ideale vakantiebestemming en met het milde klimaat ook in de winter erg aangenaam (+/- 18°C en maar liefst 315 zondagen per jaar.). Indrukwekkende kliffen en steile rotswanden worden hier afgewisseld met lange zandstranden en afgelegen baaitjes met helderblauw water.

Met daartussenin schilderachtige vissersdorpjes en badplaatsen als La Manga del Mar Menor en Mazarrón. Het toeristencomplex La Manga del Mar Menor ligt tussen twee zeeën, de kalme binnenzee Mar Menor en de Middellandse zee. Het Mar Menor is goed ingesteld op de toerist en biedt gezelligheid en veel watersportmogelijkheden. Hier kunt u terecht voor o.a. windsurfen, catamaranzeilen, waterskiën en duiken. Mazarrón is een toeristencentrum met een mijnbouwverleden, gaat u landinwaarts, dan kunt u de verlaten mijnlandschappen nog zien liggen. Maar het heeft ook een visserstraditie, nog te zien aan de vissershaven en visafslag. Er is genoeg te zien en te doen om zich te vermaken.

In de stad zijn verschillende interessante gebouwen en ook bijzonder om te zien zijn de ‘Bolnuevo’. Door de erosie zijn allerlei bijzondere vormen gebeeldhouwd uit wit zandsteen. Vanaf de stranden kunt u verschillende watersporten beoefenen, zoals duiken, parasailing en waterskiën. Maar er is nog meer te doen en te zien in de regio. Aan de kust zijn verschillende Regionale Parken, waar u per fiets, te voet of soms ook per paard van kunt genieten. Het ‘Parque Regional de las Salinas y Arenales de San Pedro del Pinatar’ is een wetland, waar aan het einde van de zomer zwermen flamingo’s vertoeven, op weg naar Noord-Afrika. Een gedeelte van het park is toegankelijk, er kan hier gefietst of gewandeld worden door een gebied met duinen, dennenbossen en zandstranden. Parque Regional de Calblanque is een ongerept stukje kust met duinen, stranden en hoogtes.

Costa de Barcelona Maresme
Proef Barcelona, een levendige wereldstad waar velen hun hart kunnen ophalen. Er is veel te zien voor de cultuurliefhebbers, maar u kunt er ook goed shoppen en lekker uit eten. Bovendien hangt er ook gewoon een relaxte sfeer! Flaneer over de Ramblas, wandel door de smalle oude straatjes van de wijk Barrio Gótico, neem een kijkje in de haven en bezoek één van de vele Tapasbarretjes.

Geïnteresseerd in architectuur? Interessante bouwwerken vindt u volop in Barcelona, in uiteenlopende stijlen, van gotisch tot modernistisch. Wat u zeker niet mag missen zijn de beroemde gebouwen van Gaudí, zoals de kathedraal Sagrada Família en de huizen Casa Milà (La Pedrera) en Casa Batlló en ook een bezoekje aan het Park Güell is een aanrader. Neem ook eens een kijkje op de heuvel Montjuïc. Hier vindt u enkele belangrijke musea, zoals het Museu Nacional d’Art de Catalunya. Leuk is ook een kijkje te nemen in ‘El Poble Espanyol’ (het Spaanse dorp).

Een openluchtmuseum, waar de verschillende bouwstijlen van Spanje zijn nagebouwd. Voor uitgaan op zaterdagavond kunt u hier trouwens ook goed terecht! U vindt hier restaurants (met Flamenco-show!) en verschillende populaire discotheken. U kunt ook per kabelbaan de Montjuïc bereiken, vanuit ‘Barceloneta’. Tip: verken de stad eens per fiets.

Tussen het toeristenplaatsje Blanes en Barcelona in ligt de Costa Maresme. Deze kust wordt gekenmerkt door afwisselend lange zandstranden en kleinere strandjes, met gezellige boulevards en leuke toeristenplaatsjes, zoals Arenys de Mar en het toeristische Calella. Uiteraard verleend ook deze costa verschillende mogelijkheden tot ontspanning (discotheken, restaurantjes, terrasjes, winkels en markten) en verscheidende (water-)sportmogelijkheden. In het achterland vindt u heuvels en wijngaarden en Alella is een belangrijke wijnplaats in deze regio.


Barcelona:

* Bezichtig de gebouwen van Gaudí, waaronder Gaudí’s meesterwerk, de beroemde kathedraal Sagrada Família.
* Het Palau de la Musica Catalana.
* Flaneren over de levendige Ramblas, die loopt van de Placa de Catalunya tot aan het standbeeld van Columbus.
* Neem ook even een kijkje in La Boqueria, de overdekte versmarkt (gelegen aan de Ramblas).
* Loop door de steegjes van de gotische wijk Barrio Gótico, langs de Romeinse stadsmuur en de kathedraal!
* Een bezoekje aan de Montjuïc.
* Een bezoekje aan het beroemde voetbalstadion Nou Camp.
* Maak eens een tochtje langs de kust en bezoek vissersplaatsjes als Cabo de Palos, la Azohía of Águilas.
* In de stad Cartagena kunt u o.a. de opgravingen van het Romeins theater bewonderen en meerdere interessante architectonische bouwwerken.