Costa Brava

De Costa Brava (woeste kust) dankt haar naam aan de grotendeels rotsachtige kust, met daartussen schilderachtige baaien en staat vooral bekend om haar mooie zandstranden, gezellige vissersdorpen, maar ook drukke, levendige badplaatsen, zoals Lloret de Mar, Platja d’Aro, Tossa de Mar en Blanes.

Deze kuststreek biedt een scala van (toeristische) mogelijkheden waardoor zelfs de meest veeleisende toerist niets te kort komt. Alle bedenkbare mogelijkheden op het gebied van sport zijn er wel te vinden, met in het bijzonder het golfen en het beoefenen van een watersport. Onderschat u vooral niet de mogelijkheden op het gebied van geschiedenis, cultuur, architectuur en vele toeristische bezienswaardigheden. Zo vindt u in het visserdorpje El Port de la Selva het klooster van Sant Pere de Rodes uit de Xe eeuw, waar u tevens een prachtig uitzicht heeft over de bergen en zee van de Costa Brava! Vanuit uw verblijf aan de Costa Brava kunt u gemakkelijk excursies maken naar wereldstad Barcelona of bijvoorbeeld naar het bedevaartsoord Montserrat, met het klooster met de Zwarte Madonna. Geniet van de prachtige natuur in het Nationaal park van Montseny.

Iets dichter bij huis kunt u een bezoekje brengen aan Girona met haar middeleeuwse stadsomwalling en gezellige zaterdagmarkt. Bezoek ook het Casa Museu Salvador Dalí, in Figueras. Want wist u dat talrijke bekende kunstenaars, zoals Picasso, Chagall, Man Ray en Salvador Dalí uit deze regio hun inspiratie hebben gehaald? Drinkt u graag een wijntje? Neem dan absoluut een bezoekje in de streek Alella, waar wijnboeren u graag uitnodigen voor een glaasje! Kortom: Ontdek zelf dat de Costa Brava veel meer te bieden heeft dan alleen zon, zee en strand!* Een trip naar Barcelona.
* De schilderachtige, drukbezochte vissersplaats Cadaqueas, met witte huisjes.
* Vlak boven Cadaqués ligt het plaatsje Portlligat, waar u het Dalí Museum Huis (Casa Museu Salvador Dalí) vindt.
* Figueres, met het Dalí-theatermuseum.
* Een bezoekje aan Middeleeuwse plaatsjes, zoals Pals, Peratallada, of Ullastret.
* Een bezoek aan de charmante oude stad Girona. Bezoek hier o.a. de kathedraal en Joodse wijk.
* Het schilderachtige plaatsje Begur.