Costa Blanca

De Costa Blanca heeft haar naam te danken aan de witte zandstranden en is bij menigeen bekend als regio waar u heerlijk kunt genieten van zon, zee, strand en het mediterrane klimaat. Mede de aangename winters maken deze kust zeer geliefd. Uitgestrekte zandstranden worden hier afgewisseld door rotspartijen en steile kusten.

In de verschillende badplaatsen kunt u ‘s avonds de gezelligheid opzoeken. Wilt u liever even de kustdrukte achter u laten? Ga er dan op uit om het achterland te ontdekken. Hier vindt u de Sierra, en rijdt u door heuvels met olijf- en amandelbomen, sinaasappel-en citroenboomgaarden en kleine dorpjes. Voor de meer sportieve vakantieganger is er een groot aanbod aan sportieve mogelijkheden: windsurfen, waterskiën of duiken.

Voor de wandelliefhebber vindt u hier talrijke routes en in het achterland van Alicante bevinden zich 6 natuurparken, waarnaar ook excursies gemaakt kunnen worden. Golfliefhebbers kunnen hier het gehele jaar door golfen op één van de karakteristieke, goed toegankelijke golfresorts die de Costa Blanca aanbiedt.

Bonalda Golf resort, Real club de Golf Amor en Los Ramblas zijn enkele namen waar Euro Relais vakantiehuizen biedt. Ervaar tijdens het golfen het unieke uitzicht op de Middellandse zee!

* Alicante, de hoofdstad van de Costa Blanca.
* Het themapark Terra Mítica, bij Benidorm.
* Het schilderachtige heuvelstadje Xàtiva, gelegen tussen wijngaarden en prachtig uitzicht op zee.
* Een autotocht door de ‘sierra’, het binnenland in, via plaatsjes als Guadalest en Finestrat.
* Het palmbos van Elche. Dit bos (5000 m2) werd recentelijk verklaard tot werelderfgoed.
* Natuurreservaat ‘Peñon de Ifach’, aan de kust